De koffiecultuur in Barcelona is half
Italiaans met eenvoudige regels. Café con
leche (café amb llet in het Catalaans)
wordt gedronken bij het ontbijt met een
zoete croissant. ‘s Middags, vooral na de
maaltijd, drinkt men espresso, café solo
(“un café” in het Spaans) of een “cortado”
(“un tallat”), met een scheutje melk. Café
americano zijn de met heet water
verdunde variaties daarvan. Later op de
dag of ‘s avonds kunt u ook een Café solo
corto bestellen, een espresso met minder
water of een “Carajillo”, een espresso met
Spaanse cognac.
Café Zürich
Een trefpunt in Barcelona.
Hier kunt u de mensen van deze stad
observeren. Betalen als de koffie wordt
geserveerd.
Adres: Placa Catalunya 1
Café De L‘opera
Als Café Zürich vol zit, is Café de l‘Opera
een goede tip, vaak bezocht door
straatverkopers en artiesten van La
Rambla.
Adres: La Rambla 74